Vírushelyzet Európában

  • Koronavírus körképünk következik, itt az M1-en. Először nézzük a világ adatait.
    A járványban fertőzöttek száma ma reggelre meghaladta a 111 millió 700 ezer főt a világban. A betegség következményében elhunyt több mint 2 millió 470 ezer ember, és több mint 63 millió fő már felgyógyult a járvány okozta megbetegedésből.
    Most pedig vissza Európába, ma Nagy-Britanniába, Németországba és Szerbiába kapcsolunk.
    Március 8-án kezdődhet a koronavírus-járvány megfékezését célzó korlátozások enyhítése Angliában - ezt Boris Johnson jelentette be hétfőn. A brit miniszterelnök egyenes utalást tett arra, hogy a nyitás első lépéseként a diákok visszatérhetnek az iskolákba. Kertész Róbertet kapcsoljuk Londonból!
    Németországgal folytatjuk, ott fokozatosan újra nyitnak az iskolák, óvodák. Tíz tartományban döntöttek úgy, hogy két hónap „korona-szünet" után a diákok egy része visszaülhet az iskolapadokba. Az egyik berlini iskolánál van tudósítónk, Noll Katalin.
    Tegnap óta már a brit-svéd fejlesztésű AstraZeneca védőoltás is elérhető Szerbiában. Így már négy féle vakcina közül választhatnak az ott élők. Az elmúlt napokban folyamatosan emelkedik a fertőzöttek száma. A legfrissebb információkért most kapcsolunk Szabadkára Dóró Alen kollégánkhoz.

    Category :

    #v#iacute#rushelyzet#eur#oacute#aacute#ban

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up