Vírushelyzet Európában

  • Koronavírus körképünk következik, itt az M1-en. Először nézzük a világ adatait.
    A járványban fertőzöttek száma ma reggelre meghaladta a 114 millió főt a világban. A betegség következményében elhunyt több mint 2 millió 500 ezer ember, és több mint 64 millió 600 ezer fő már felgyógyult a járvány okozta megbetegedésből.
    Most pedig vissza Európába, ma Ausztriába, Németországba és az Egyesült Királyságba kapcsolunk.
    Ausztria a várakozásokkal ellentétben csak nagyon óvatos léptekkel lazít, erről döntött tegnap az osztrák kormány. A részletekkel Kántor Yvette jelentkezik.
    Németországban hétfőn újranyitottak a fodrászatok erről még februárban állapodott meg a szövetségi kormány és a tartományok vezetői. Emellett több tartományban kinyithattak a kertészetek, a kertészeti piacok és a virágüzletek is. Kapcsolunk Berlinbe, Noll Katalinhoz.
    Nagy-Britanniában meghaladta a 20 milliót a koronavírus ellen beadott oltások száma - jelentette be a brit egészségügyi miniszter. A szaktárca adatai szerint a fertőzések és a halálozások száma is meredek csökkenést mutatnak. A brit kormány célkitűzése az, hogy július végére a teljes brit felnőtt lakosság - vagyis 53 millió ember - megkapja a koronavírus elleni oltást. Kertész Róbertet kapcsoljuk Londonból.

    Category :

    #v#iacute#rushelyzet#eur#oacute#aacute#ban

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up