Vírushelyzet Európában

  • Koronavírus körképünk következik, itt az M1-en. Először nézzük a világ adatait.
    A járványban fertőzöttek száma ma reggelre több mint a 117 millió 500 ezer fő a világban. A betegség következményében elhunyt több mint 2 millió 600 ezer ember, és több mint 66 millió 600 ezer fő már felgyógyult a járvány okozta megbetegedésből.
    Most pedig nézzük, mi a helyzet Európában, ma Romániába, Németországba és Írországba kapcsolunk.
    Romániában újabb szigorításokra készülnek a koronavírus-járvány gyorsulása miatt. A román sajtó szerint ezek hétvégétől lépnének életbe. A legfertőzöttebb városokban ugyanakkor megkezdik a teljes lakosság beoltását. A részletekért Bukarestből Demeter Katalint kapcsoljuk.
    Németországban viszont folytatódik az enyhítés. Csaknem három hónap után újranyitottak a szükségleti cikkeket árusító üzletek, a könyvesboltok, a virágboltok és a kertáruházak, újra működhetnek a szépségszalonok és az autós iskolák is. Kapcsolunk Berlinbe, Noll Katalinhoz.
    Írországban leszálló ágban van a járvány harmadik hulláma, ám a kormány mégsem enyhít. A szakemberek azt mondják: a korlátozások feloldását az oltások befolyásolják. Eddig az első negyedévre várt oltóanyag-mennyiségnek csak a fele érkezett meg. Horváth Judit Dublinból jelentkezik.

    Category :

    #v#iacute#rushelyzet#eur#oacute#aacute#ban

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up