Vírushelyzet Európában

  • Koronavírus körképünk következik, itt az M1-en. Először nézzük a világ adatait.
    A járványban fertőzöttek száma ma reggelre több mint a 123 millió 150 ezer fő a világban. A betegség következményében elhunyt több mint 2 millió 700 ezer ember, és közel 69 millió 800 ezer fő már felgyógyult a járvány okozta megbetegedésből.
    Most pedig nézzük, mi a helyzet Európában. Ma Írországból, Olaszországból és Horvátországból jelentkeznek tudósítóink.
    Csak lassan javul a járványhelyzet Írországban, éppen ezért a kormány igen óvatos az enyhítéseket illetően. Március elején csak az iskolák, illetve az óvodák és bölcsődék nyithattak újra, de nagyon erős a társadalmi nyomás a további enyhítések bevezetésére. Horváth Juditot kérdezzük most Dublinból.
    Olaszországban ma kezdődik a zárlat második hete: az eddig majdnem teljesen korlátozásmentes Szardínia szigeten is visszaállítják az óvintézkedéseket, többek között ismét újrazár esténként a vendéglátás. A héten várják a vírusmutációk miatti tetőzést, ennél is nagyobb problémát jelent azonban az oltás lassúsága.
    Horvátországban január közepe óta nem regisztráltak annyi napi új fertőzöttet, mint az elmúlt egy héten. Ezért szigorúbban fogják ellenőrizni a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos előírások betartását. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy minél felkészültebbek legyenek a turisztikai szezonra. Újabb szigorításokat azonban nem terveznek bevezetni a húsvéti időszakra. A részletekért kapcsolunk Zágrábba, Kriják Krisztinához.

    Category :

    #v#iacute#rushelyzet#eur#oacute#aacute#ban

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up