Vírushelyzet Európában

  • Koronavírus körképünk következik, itt az M1-en. Először nézzük a világ adatait.
    A járványban fertőzöttek száma ma reggelre több mint a 129 millió 600 ezer fő a világban. A betegség következményében elhunyt több mint 2 millió 800 ezer ember, és több mint 73 millió 400 ezer fő már felgyógyult a járvány okozta megbetegedésből.
    Most pedig nézzük, mi a helyzet Európában. Ma Franciaországból, Németországból és Ukrajnából jelentkeznek tudósítóink.
    A francia kormány január óta azt hangoztatta, hogy semmiképpen nem szeretne egy harmadik országos lezárást. Emmanuel Macron most mégis úgy döntött, hogy szombattól az egész országra kiterjeszti azokat a korlátozásokat, amelyek Párizsban és további tizennyolc megyében már második hete érvényben vannak.
    Angela Merkel kancellár csütörtöki videóüzenetében arra szólította fel az ország lakosságát, hogy húsvétkor is következetesen tartsák be a korlátozásokat. A szabályozás tartományonként eltérő: több helyen éjszakai kijárási korlátozásokat vezetnek be, miközben gyorsteszttel egybekötött óvatos enyhítések is történtek.
    Ukrajnával megyünk tovább, ahol napról-napra újabb rekordokat dönt a fertőzöttek és a halottak száma is. Az ukrán egészségügyi miniszter szerint ráadásul az oltás is kétszer lassabban halad a kelleténél.

    Category :

    #v#iacute#rushelyzet#eur#oacute#aacute#ban

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up