Vírushelyzet Európában

  • A járványban fertőzöttek száma ma reggelre több mint a 137 millió 400 ezer fő a világban. A betegség következményében elhunyt több mint 2 millió 950 ezer ember, és több mint 78 millió 300 ezer fő már felgyógyult a járvány okozta megbetegedésből.
    Ma Írországból, Spanyolországból és Romániából jelentkeznek tudósítóink.
    Írországban a hónapokkal ezelőtti szintre szelídült a koronavírus-járvány: december közepe óta a legkevesebb napi új fertőzöttet jegyezték fel. Írországban karácsony óta országos lezárás van érvényben és csak most enyhítettek egyes korlátozásokon. A csaknem ötmilliós országban a lakosságnak eddig az ötödét oltották be legalább egyszer. Újabb kihívást jelent az ország oltási kampányában, hogy mostantól csak a 60 év felettiek kaphatják meg az AstraZeneca vakcináját. Kapcsolunk Dublinba tudósítónkhoz, Horváth Judithoz.
    Megugrott az új koronavírus-fertőzöttek száma a hétvégén, három nap alatt 23 ezer új eset regisztráltak. Az egészségügyi minisztérium adatai alapján ez több mint kétszer annyi mint az előző hétvégén kiszűrt esetek száma. A járványügyi szakemberek szerint a húsvéti ünnepek alatt történt fertőzéseket kezdik most kiszűrni. Fehér Krisztina jelentkezik Madridból.
    Romániában újabb tragédia történt egy koronavírus-kórházban. Hárman meghaltak, mert egy mobil kórteremben leálltak a lélegeztetőgépek. A miniszterelnök szerint csak az oltáskampánnyal csökkenthető a nyomás a kórházakon, de egyelőre nem sikerült gyorsítani az oltások ütemét. A részletekért Demeter Katalint kapcsoljuk.

    Category :

    #v#iacute#rushelyzet#eur#oacute#aacute#ban

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up