Vírushelyzet Európában

  • Koronavírus körképünk következik, itt az M1-en. Először nézzük a világ adatait.
    A járványban fertőzöttek száma ma reggelre több mint a 188 millió 925 ezer fő a világban. A betegség következményében elhunyt több mint 4 millió 66 ezer ember, a beoltottak száma meghaladta a 3 milliárd 537 milliót.
    Ma az Egyesült Királyságba, Ukrajnába és Romániába kapcsolunk.
    Körképünket Nagy-Britanniával kezdjük, ahol a legfrissebb adatok szerint a felnőtt lakosság több mint kétharmada már megkapta a koronavírus elleni oltás mindkét dózisát. A brit kormány döntése értelmében július 19-ig, mindenkinek meg kell kapnia a vakcina első dózisát. Hétfőn pedig feloldják a koronavírus-járvány megfékezésére elrendelt korlátozások legtöbbjét Angliában. Londoni tudósítónkhoz, Kertész Róberthez kapcsolunk.
    Ukrajnával folytatjuk, ahol az elmúlt három napban kismértékben ugyan, de fokozatosan nőtt az újonnan regisztrált betegek száma. A február 24-e óta tartó oltási kampány alatt eddig csaknem 2 és fél millióan kapták meg valamely védőoltás első, 1,3 millióan pedig a második dózisát is a mintegy 42 millió lakosú Ukrajnában. Az egészségügyi miniszter nem zárja ki, hogy ősszel ismét zárlatot kell bevezetni az országban a járvány fellángolása miatt. K. Debreceni Mihályt kapcsoljuk a további részletekért.
    Körképünket Romániával zárjuk, ahol időszakos tesztelésre köteleznék azokat az egészségügyi dolgozókat, akik nincsenek beoltva. Ennek költségét a dolgozóknak maguknak kell állni. Az egészségügyi minisztérium korábban jelezte, hogy rendeletet készít elő erről, amit most a kormányfő is megerősített. Demeter Katalint kapcsoljuk.

    Category :

    #v#iacute#rushelyzet#eur#oacute#aacute#ban

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up