Vírushelyzet Erópában

  • Koronavírus körképünk következik, itt az M1-en. Először nézzük a világ adatait.
    A járványban fertőzöttek száma ma reggelre több mint a 189 millió 527 ezer fő a világban. A betegség következményében elhunyt több mint 4 millió 75 ezer ember, a beoltottak száma meghaladta a 3 milliárd 573 milliót.
    Ma Németországba, Horvátországba és Írországba kapcsolunk.
    Körkapcsolásunkat Németországgal kezdjük, ahol speciális a helyzet. Bár ez a koronavírus-körkép, nem mehetünk el amellett, hogy Németország dél-nyugati részét katasztrófa sújtotta, és egyre súlyosabb következményei vannak az áradásoknak, a halottak száma tovább nő, a hatóságok pedig rengeteg embert tartanak számon eltűntként.Kapcsoljuk Noll Katalint, aki jelenleg is úton van a legkritikusabb területek felé.
    Horvátországgal folytatjuk, ahol megvizsgálják annak lehetőségét, hogy az egészségügyben, a szociális ellátásban és az oktatásban kötelezővé tegyék-e a koronavírus elleni oltást. Horvátországban a védőoltásra jogosultak mindössze 39 százaléka kapta meg valamelyik vakcina legalább első dózisát. A részletekért kapcsolunk Zágrábba, Kriják Krisztinához.
    Körképünket Írországgal zárjuk, ahol folyamatosan nő a megbetegedések száma. Az Ír Egészségügyi Hatóság vezetője a vírus delta variánsának a vártnál gyorsabb terjedésére figyelmeztet és ezzel együtt óvatosságra inti a lakosságot. A szakemberek szerint most az a fontos, hogy az egészségügyi rendszerre nehezedő nyomást elkerüljék. Dublinból Horváth Judit jelentkezik.

    Category :

    #v#iacute#rushelyzet#er#oacute#aacute#ban

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up