Vírushelyzet Európában

  • Koronavírus körképünk következik, itt az M1-en. Ma is három országból kapcsoljuk tudósítóinkat. Helyszíneink Írország, Szerbia és Izrael.
    Körképünket Írországgal kezdjük, ahol az egészségügyi szakemberek arra figyelmeztették a kormányt, hogy a hónap végére akár meg is duplázódhat a kórházban kezelt betegek száma, ám a döntéshozók szándéka, hogy folytatják az enyhítéseket és augusztus végéig feloldják a még érvényben lévő szigorításokat. Dublinból Horváth Judit~jelentkezik.
    Szerbiával folytatjuk, ahol nagyot ugrott a koronavírussal fertőzöttek napi száma, ezért várhatóan szigorításokat jelenthet be a szerbiai válságstáb. Az illetékesek elmondták, hogy az országban az oltakozási kedv is csökkent, nem halad kellőképpen a kampány, ami szintén hozzájárul a vírus terjedéséhez. Hamarosan iskolakezdés és azt is el kell dönteni, hogy milyen módon kezdjék meg az oktatást a fiatalok. Agárdi Gábor mondja el a részleteket.
    Körképünket Izraellel zárjuk, ahol ugrásszerűen megemelkedett a koronavírus-fertőzöttek és a kórházban ápolt betegek száma az egészségügyi minisztérium honlapja szerint. Február közepe óta először haladta meg az új fertőzöttek száma az ötezret. Kapcsoljuk Shiri Zsuzsát Izraelből!

    Category :

    #v#iacute#rushelyzet#eur#oacute#aacute#ban

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up