A legkeményebbek is meghalnak | Híres diktátorok és haláluk #2

  • A diktátorok élete nem csak játék és mese annak ellenére, hogy páran kifejezetten luxus életmódot folytatnak, amíg megtehetik. Persze nem minden diktátor ugyanolyan és a teljhatalmat néhányan nem a saját meggazdagodásukra és a népen való élősködésre használják fel, hanem pont, hogy az országa, az emberek érdekében. Legalábbis az ő olvasatukban biztos így van.
    Próbáld ki te is a Rackhost-ot most 3.000 Ft kedvezménnyel, de siess, mert csak az első 100 regisztrálónak jár az ajánlat! www.rackhost.hu/referral/coupon?code=TQCHMAzD
    Instán is fent vagyunk: www.instagram.com/tizeslista/
    Tízes lista Facebook: www.facebook.com/tizeslista/
    0:00 Intro
    0:39 Adolf Hitler
    Adolf Hitler talán a valaha élt leghírhedtebb diktátor, aki tetteivel örökre beírta magát a történelemkönyvekbe.
    Hitler 1889-ben született Ausztriában, egész pontosan Braunau am Inn városban, de gyermekkora nagy részét Linz-ben töltötte. Később ezért is kérte, hogy itt temessék majd el a halála után.
    6:12 Nicolae Ceaușescu
    A magyaroknak, főleg azoknak, akiknek vannak erdélyi rokonai, vagy ők maguk is erdélyiek sajnos túlságosan is ismerősen cseng Nicolae Ceausescu, a román diktátor neve. Ceausescu 1965-től kezdve 24 éven át hívhatta magát Románia diktátorának, mielőtt elérte volna a vég.
    10:29 Francois Duvalier
    A Papa Doc néven is ismert François Duvalier 14 éven keresztül volt Haiti diktátora annak életére, hogy az élete kezdetben még teljesen más irányba indult. Duvalier 1934-ben diplomázott a Haiti Egyetem orvosi karán, majd közel 10 évig orvosként dolgozott, mielőtt aktív szerepet vállalt volna a frambőzia nevű trópusi betegség gyógymódjának kutatásában, amit nagyrészt az egyesült államok támogatott pénzzel.
    13:43 Augusto Pinochet
    A mai videó utolsó diktátora, Augusto Pinochet talán nem tartozik a legismertebbek közé, de ez nem jelenti azt, hogy ne lett volna vasmarkú és igazán kegyetlen uralkodó. Ő volt az, aki 1973-ban megdöntötte Salvador Allende chilei elnök szocialista kormányát, csakhogy diktatúrát vezessen be az országban. Ugyan már ebben az évben is övé volt a hatalom, 1974-ben ragadta magához a teljhatalmat a katonai bizottság háttérbe szorításával.
    Források: controlc.com/3f74572a
    Zene a videó alatt: audiojungle.net/item/stylish-lounge/24427610
    Outro zene: Cold Funk - Funkorama by Kevin MacLeod is licensed under a Creative Commons Attribution license (creativecommons.org/licenses/...)
    Szöveg: Hatvani Bence
    #diktátor #történelem #tízeslista

    Category :

    #a#legkem#eacute#nyebbek#meghalnak#h#iacute#res#dikt#aacute#torok#hal#luk#2

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up