Az élet rejtélyének megfejtése - Darwin tévedett - Tudományos dokumentumfilm

  • Egy parányi élőlény parányi szerve a legnagyobb kérdésekkel szembesít bennünket.
    Annak idején a gyenge felbontású fénymikroszkópokkal Darwin nem láthatta, mi minden található egy sejten belül. Akkoriban azt gondolták, hogy egy egysejtű élőlény nem más, mint egy „kis zsáknyi vegyület”. Az elmúlt évtizedekben azonban a legparányibb élőlények szervezetén belül – az elektronmikroszkópok nagyításának köszönhetően – lélegzetelállító biokémiai összetettségre derült fény! Egyes tudósok szerint, ha ezt Darwin látta volna, elő sem merte volna terjeszteni az elméletét.
    Az ostormotor jellegzetességeit (sem) nem hozhatták létre tudattalan természeti folyamatok (az evolúció), hanem csakis egy tudatos tervezés.
    A biokémia legújabb felfedezései azt mutatják, hogy a természet teli van ilyen egyszerűsíthetetlen szisztémákkal. Ergo, egy különlegesen értelmes lény előre megtervezte őket. A logikus következtetés elől csak egyféleképpen lehet elmenekülni: ha valaki becsukja a szemét.
    Egy elképesztő jól illusztrált tudományos áttörést feszegető dokumentumfilm arról, hogy még egy baktérium ostormotorja sem alakulhatott ki természetes kiválasztódással, nem hogy egész fajok.

    Category :

    #az#eacute#rejt#ly#nek#megfejt#se#darwin#vedett#tudom#aacute#nyos#dokumentumfilm

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up