Vírushelyzet Európában

  • Koronavírus körképünk következik, itt az M1-en. Először nézzük a világ adatait.
    A járványban fertőzöttek száma ma reggelre több mint a 139 millió 690 ezer fő a világban. A betegség következményében elhunyt több mint 2 millió 990 ezer ember, és több mint 79 millió 550 ezer fő már felgyógyult a járvány okozta megbetegedésből.
    Ma Szlovákiából, Szerbiából és Ukrajnából jelentkeznek tudósítóink.
    Körképünket Szlovákiával kezdjük, ahol a járványhelyzet tartós javulása tapasztalható. Ennek köszönhetően az egész ország feketéből bordó besorolásra vált és hétfőn országos szinten megkezdik a korlátozások enyhítését. A részletekért kapcsolunk Kassára, szlovákiai tudósítónkhoz Nagy Emeséhez.
    Szerbiában mostanra közel 2 millió ember oltatta be magát, közülük több mint 1 millióan pedig már a második dózist is felvették. Az ottani szakemberek szerint ugyanakkor még legalább kétszer ennyi immunizált emberre lesz szükség ahhoz, hogy az élet vissza tudjon térni a normális kerékvágásba. A mutatók szerint az elmúlt napokban a járványhelyzet tovább javult az országban, így a szerbiai válságstáb újabb enyhítésekről döntött. Kapcsolunk most Belgrádba, Pethő Attilához.
    Ukrajnába megyünk tovább, ahol az elmúlt napokban ismét növekedésnek indult az új fertőzöttek száma. Közben Ukrajna két hónapos késéssel, tegnap kapott először nyugati vakcinát. A részletekről K. Debreceni Mihályt kérdezzük.

    Category :

    #v#iacute#rushelyzet#eur#oacute#aacute#ban

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up