Vírushelyzet Európában

  • Koronavírus körképünk következik, itt az M1-en. Először nézzük a világ adatait.
    A járványban fertőzöttek száma ma reggelre közelít a 140 millió főhöz a világban. A betegség következményében elhunyt több mint 3 millió ember, és több mint 80 millió fő már felgyógyult a járvány okozta megbetegedésből.
    Ma Horvátországba, Ausztriába és Németországba kapcsolunk.
    Horvátországban két hétre meghosszabbították a korlátozásokat. Nyolcadik hete egyre több a új koronavírussal fertőzött és a kórházban kezelt beteg. Az egészségügyi ellátórendszer, ezért egyre leterheltebb. Felgyorsulhat azonban az oltási kampány, a nagyobb vakcinaszállítmányok érkezésével. A részletekért kapcsolunk Zágrábba, Kriják Krisztinához.
    Ausztriával folytatjuk. Bécsben és Alsó-Ausztriában marad a teljes zárlat, Burgenlandban viszont holnaptól enyhítenek a korlátozásokon. Kántor Yvette jelentkezik az osztrák fővárosból.
    Még mindig sok az új koronavírus-fertőzött Németországban, az intenzív osztályokon pedig kritikus a helyzet. Angela Merkel kancellár törvénymódosítást javasol, hogy országos korlátozásokat lehessen bevezetni a járvány megfékezésére. Kapcsolunk Berlinbe Noll Katalinhoz.

    Category :

    #v#iacute#rushelyzet#eur#oacute#aacute#ban

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up