Csík János és a Mezzo: Szép a tavasz, szép a nyár

  • Csík János és a Mezzo "Szép a tavasz, szép a nyár" című albumának címadó dala.
    A hanglemez lendületes, friss és mindenki számára igazán szórakoztató számokat tartalmazó korong, mely a Fonó Budai Zeneház ápolásában jelent meg 2019. november 15-én.
    www.facebook.com/csikjanosesamezzo
    Csík János és a Mezzo
    Sajátos, jó hangulatú koncertélményt ígér Csík János és a Mezzo zenekar. Friss, lendületes megszólaltatásban együtt szólalnak meg a kávéházi hangulatú dallamok a magyar népzenével, olyan kecskeméti zenészek tolmácsolásában, akik népzenészként már sok szép zenei élményt adtak a népzenét szerető közönségüknek, és akik könnyű zenészként bejárták a szórakoztató ipar magyarországi és külföldi bugyrait.
    A formáció eredetileg jótékonysági felkérésekre állt össze, de a formálódó produkció egyre több koncertfelkérést kapott. Műsoron elsősorban az Úgy élni mint a fák c. album dalai, Csík János saját szerzeményei és néhány vendégszerző, így például Szeder kompozíciói szerepelnek. A dalok – ahogy Csík Jánostól megszokhattuk – népzenei köntösben szólalnak meg, szerethetően, megidézve a régi időket, újragondolva azokat. Ezek a zenészek történetei, akik közül ki a népzenészek, ki a könnyűzenéhez, ki pedig a jazzhez áll közelebb – éppen ezért színes, újszerű és magával ragadó a zenekar muzsikája, szokatlan és mégis jólesően ismerős.
    A felállás:
    Csík János - hegedű, ének
    Kisgyőri Krisztián - bőgő
    Mészáros János - brácsa, trombita
    Németh Zsolt - gitár, ütőgardon, dob
    Rácz Gábor - zongora
    Vadas László - citera, tangóharmonika

    Category :

    #cs#iacute#j#aacute#nos#eacute#mezzo#sz#tavasz#ny

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up