Nógrádi György: Euró Magyarországon, az USA uralma az EU felett, Kína és a kriptovaluták betiltása

  • A Kérdezzen Nógrádi Györgytől! legújabb adásában ismét izgalmas témákat járunk körbe az energiaárak növekedésétől kezdve a magyarországi euró bevezetésén keresztül határkérdéseken át Afrikáig és Afganisztánig. Szó esik Horvátország, Románia, Moldávia helyzetéről, a viszonylagos béke okáról és a világpénz bevezetéséről is.
    Műsorvezető: Király Tamás
    Szerkesztő: Ván Evódia
    Továbbra is várjuk a kérdéseket a kerdes.ultrahang@gmail.com email címre!
    #NógrádiGyörgy #Euró #háború
    00:50 Miért ilyen magasak a gázárak?
    02:54 Logikátlan zöldenergia
    05:38 Kik hogyan befolyásolják az Európai Uniót?
    06:42 Van az Európai Uniónak saját titkosszolgálata?
    07:06 Kína betiltaná a kriptovalutákat?
    08:11 Valóban globális fizetőeszközzé válhat a kínai jüan?
    09:05 Továbbra is a dollár dominanciája érvényesülhet?
    09:53 Bevezethetik Magyarországon az eurót?
    11:33 Afrika
    13:47 Afganisztán, tálibok, Iszlám Állam
    15:27 Colin Powell munkájának értékelése
    17:15 Horvátország és Románia be tud lépni a schengeni szerződésbe?
    20:47 Ukrajna, Moldávia és Románia viszonya
    23:33 Minek köszönhető a viszonylagos status quo?
    A műsorban elhangzó kérdések:
    Kedves tanár úr!
    Már jó ideje hallgatom a műsort, de eddig még soha nem tettem fel kérdést. Viszont most lenne egy kérdésem, amely az energiaválsággal kapcsolatos: Hogy lehet az, hogy miután kiépült az észak 2 és a déli áramlat is, mégis felfelé mennek a gázárak Németországban is? Persze tudom, hogy még nem helyezték üzembe és megy a huzavona. Nekem viszont úgy tűnik hogy a gázáremelés oka, hogy jelenleg üresek a tárolók, mivel az oroszok számítva arra, hogy az amerikaiak megfúrják az engedélyeztetést, kevesebb gázt adnak, hogy így gyakoroljanak nyomást az EU-ra. 00:50
    Miért van az, hogy most miután a világ egyébként is kevesebb energiát fogyasztott a korlátozások miatt, zöld energiára kell mindent váltani? Az infrastruktúra viszont nincs kiépítve erre, így többe kerül az energia. Nem látok ebben a nagy átállásban más logikát, mint Amerika befolyását annak érdekében, hogy rontsa Oroszország üzleti lehetőségeit. Nekem úgy tűnik, hogy az Európai Bizottságot az Egyesült Államokból irányítják kézivezérléssel, ezért hoznak gyakran olyan döntéseket, melyek a tagállamok számára előnytelenek. Lásd 2014-es orosz embargó. A tanár úrnak mi ezekről a dolgokról a véleménye? Válaszát előre is köszönöm! 02:54
    Tisztelt Tanár Úr!
    Kína nemrégiben ismét fokozta a kriptopénz-kereskedelem elleni fellépést, és ígérete tett rá, hogy felszámolja az "illegális" tevékenységet, valamint országszerte betiltja a kriptobányászatot és a mostani lépések a kereskedelmet is teljesen betiltja, (tehát a kínai befektetők még a külföldi tőzsdéken sem fognak tudni tradelni).
    1.Kérdés: Mi a célja ezeknek a leszámolásnak? Miért nem engedik, hogy ez az új innováció, bármiféle struktúrát is képezzen a kínai állam pénzügyi rendszerén? 07:06
    2. Kérdés:Valóban globális fizetőeszközzé válhat a kínai jüan? 08:11
    Tisztelettel:
    T.A.
    Lakitelek
    Üdvözlök Mindenkit a Műsorban!
    Rendszeresen hallgatom a műsort, és sajnos Afrikáról eddig nagyon kevés szó eset, most ezt szeretném orvosolni. A kérdésem a következő, a nagyhatalmak közül jelenleg kinek van a legnagyobb befolyása a kontinensen, és a jövőben hogyan rendeződhet át Afrika globális súlya a népvándorlás miatt?
    Válaszát előre is köszönöm Tanár Úr, üdvözlettel Attila! 11:33
    Üdvözlök Mindenkit a Műsorban!
    Hiába foglalták el a tálibok Afganisztánt ugyan úgy hallani hogy az iszlám állam támadást hajtott végre ott. A kérdésem az hogy az iszlám államnak most mi a célja ezzel, úgy hogy már a nyugat nincs ott katonailag? A tálib mozgalom és az iszlám állam között nem volt valami közös megállapodás hogy mind a ketten a nyugat ellen harcoltak, harcolnak?
    Válaszát előre is köszönöm Tanár Úrnak, üdvözlettel Attila! 13:47
    Tisztelt Tanár Úr!
    Kérdésem a következő: Horvátország és Románia be tud-e lépni a Schengeni szerződésbe és ha igen akkor mikor? Egyáltalán van-e még létjogosultsága a Schengeni szerződésnek a jelenlegi biztonságpolitikai helyzetben. Ön lehetségesnek tartja-e a szerződés felfüggesztését. 20-30 évvel ezelőtt a gazdag nyugat-európában egy kényelmi szempont volt a szabad mozgás joga, de ma már inkább veszélyes felelőtlenségnek tűnik.
    Nagyon szeretem hallgatni Tanár Úr műsorait, mindig érdekesek! Egyszer volt szerencsém személyesen átengedni a határátkelőn.

    Category :

    #n#oacute#gr#aacute#di#gy#ouml#rgy#eur#magyarorsz#gon#az#usa#uralma#eu#felett#k#iacute#na#eacute#kriptovalut#betilt#sa

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up