Vírushelyzet Európában

  • Koronavírus-körképünk következik. Ma Nagy-Britanniába, Ukrajnába és Szlovéniába kapcsolunk.
    Körképünk első állomása az Egyesült Királyság. Mától valamennyi ország lekerült a brit kormány vörös utazási listájáról és újabb 30 ország oltási programját is elismerik. Azoknak, akik ezekből az országokból érkeznek Angliába, és megkapták a koronavírus elleni védőoltás összes dózisát, már csak a szigetországban kell tesztet csináltatniuk. Kertész Róbert kapcsoljuk Londonból.
    Körképünket Ukrajnával folytatjuk, ahol a hétvégén enyhe javulást mutattak a napi esetszámok. Szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy nem a vírus terjedése mérséklődött, egyszerűen szombaton és vasárnap kevesebb tesztet végeznek az országban, mint hétköznap. Az áldozatok száma viszont még mindig rendkívül magas, az elmúlt 24 órában 336-an vesztették életüket a kór szövődményeiben. Kapcsoljuk ungvári tudósítónkat, Iváncsik Attilát
    Körképünket Szlovéniával zárjuk, ahol mától szigorítanak a járványügyi intézkedéseken: gyakrabban kell tesztet végezni, mindenkinek maszkot kell viselnie és bezárhatják a vendéglátóegységeket, ha nem tartják be az előírásokat. Ha pedig az intenzív osztályon kezelt koronavírus fertőzöttek száma meghaladja a százhatvanat, újabb szogításokra számíthatnak. Magyar Lovrics Mirjana tudósít Lendváról.

    Category :

    #v#iacute#rushelyzet#eur#oacute#aacute#ban

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up