Vírushelyzet Európában

  • Koronavírus-körképünk következik. Ma Szlovákiába, Írországba és Finnországba kapcsolunk.
    Szlovákiában éjféltől veszélyhelyzet lépett életbe, kijárási tilalom van és egyelőre két hétre elrendelt teljes zárlat. Ez azt jelenti, hogy a lakhelyet csak alapos indokkal hagyhatják el az ország polgárai. Bartal Tímeához kapcsolunk Észak-Komáromba.
    Írországban a kormány még kivár a további szigorításokkal annak ellenére, hogy a járványügyi helyzet tovább romlik. Noha egyre többen mondják vissza a karácsonyi rendezvényeket, a kabinet a jövő heti számok ismeretében dönt arról, változtat-e a mostani intézkedéseken. Horváth Judit jelentkezik Dublinból.
    Mára kimondhatjuk, hogy a korona vírus nem tűnt el és a jelenlegi ismereteink szerint talán örökre velünk marad - nyilatkozta a sajtónak Svédország vezető virológiai szakembere Anders Tegnell. A lakosság 80% -os átoltottsága ellenére, a skandináv országokban a korlátozások feloldása után rohamosan nő a fertőzöttek száma. Az újabb hullám leginkább az oltatlanokat érinti. A 6-12 éves korosztály a szuper járványhordozó, bár közülük kevesen kerülnek be az intenzív osztályokra. Most skandináviai tudósítónkat Cser Attilát kapcsoljuk.

    Category :

    #v#iacute#rushelyzet#eur#oacute#aacute#ban

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up