Vírushelyzet Európában

  • Koronavírus-körképünk következik. Ma a német, a szlovák és az ukrán és a helyzetet nézzük meg.
    Körképünket Németországgal kezdjük, ahol rohamosan terjed a koronavírus új változata, az Omikron. Egyre több tartományban jelentenek gyanús eseteket, és fertőződéseket is. Bajorországban három, Hessen tartományban egy ember fertőződött meg, de ugyancsak Hessenben és Észak-Rajna-Vesztfáliában is több embert elkülönítettek fertőzés gyanúja miatt. Kapcsolunk Berlinbe tudósítónkhoz, Noll Katalinhoz.
    Szlovákiával folytatjuk körképünket, ahol a rendőrség fokozottan ellenőrzi a lezárással és a kijárási korlátozásokkal összefüggésben hozott intézkedések betartását. A kormány ugyanakkor nem fog és nem is tud minden sarokra állítani egy rendőrt, ezért felelősségteljes hozzáállásra szólítja fel az embereket. Szlovákiai tudósítónkat, Bartók Csabát kapcsoljuk.
    Körképünket Ukrajnával zárjuk, ahol szintén szigorítanak a beutazáson az omikron variáns megjelenése miatt. Első körben az érintett afrikai országból érkezőknek lesz kötelező a két hét karantén, de a hatóságok szerint a lista bővülhet. A részletekről K. Debreceni Mihályt kérdezzük.

    Category :

    #v#iacute#rushelyzet#eur#oacute#aacute#ban

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up