KOSZTYA PROLETÁRSZKIJ - Az animációs dokumentumfilm - TRAILER

  • 2009 június 19-én a szentpétervári Botkin kórházban Kosztya Proletárszkij, droghasználó és HIV/AIDS aktivista, tuberkulózis következtében elhunyt. Korai halálát a Karéliai 4-es számú fegyenctelepen töltött három év alatt elszenvedett kínzások és a gyógykezelésének megtagadása okozta. Oroszországban, ahol a kábítószer-függőség kezelése alig elérhető, a bebörtönzés vált a függőség leggyakoribb “megoldásává.” Azonban ezek az intézmények nem gyógyítanak. A börtönök ölnek.
    A kézzel rajzolt animációs film Kosztya és édesanyja, Irina eredeti hang interjúját használja fel. Célunk, hogy emléket állítsunk Koszytának és még oly sok más embernek a világon, akik nem élték túl az embertelen börtönkörülményeket. A 30 perces rajzfilmet a Jogriporter Alapítvány készítette, Anya Sarang narrálta, Takács István Gábor rendezte és Rontó Lili rajzolta, kockáról kockára.
    A rajzfilm 3 év alatt készült el, részben közadakozásból, amit ezúton is nagyon köszönünk! A film elnyerte a A 65. Országos Függetlenfilm Fesztivál fődíját, a Madridi Emberi Jogi Filmfesztiválon pedig a legjobb rövid dokumentumfilmnek járó díjat. Ezen felül 7 filmfesztiválon szerepelt sikerrel, többek között a 2020-as Verzió Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválon.
    Ez a filmnek csak a trailere. A teljes film, további információ és háttéranyagok itt: drogriporter.hu/kostya/
    Kapcsolat: takacsistvangabor@rightsreporter.net
    #drugpolicy #harmreduction #drugs #humanrights #decriminalisation #drogok #drogpolitika #ártalomcsökkentés
    This video is produced by the Rights Reporter Foundation, a non-profit organisation, which is not supported by any governments or political parties. If you like our shows, please support our work on our website, drugreporter.net/support/. Make a donation today and become our supporting member. Thank you!
    A Drogriportert üzemeltető Jogriporter Alapítvány közhasznú tevékenységet folytat, az állam vagy politikai pártok támogatása nélkül. Ha szeretnéd, hogy a jövőben is legyen egy józan hang a drogpolitika terén, kérjük támogasd munkánkat és legyél pártolüó tagunk itt: drogriporter.hu/tamogass/

    Category :

    #kosztya#prolet#aacute#rszkij#az#anim#ci#oacute#dokumentumfilm#trailer

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up