Heves harcok Ukrajna szerte

  • Nem csillapodik a feszültség Ukrajnában. Az ukrán hatóságok szerint szombat este tovább folytatódtak a bombázások a fővárostól északra található Csernyihiv és Irpin városában is. A lövedékek több lakóépületet is eltaláltak.
    A fővárosban is egész este szóltak a légvédelmi szirénák, bár az orosz erők a jelentések szerint még nem vonultak be a városba. Ukrán hatóságok vasárnap hajnalban azt is jelentették, hogy az orosz egységek a Kijevtől 150 kilométerre délre található kanivi vízerőművet próbálják bevenni.
    A Mariupol környékére hirdetett kimenekítés elmaradt tegnap, amelyért a felek egymást hibáztatják. Az ukránok szerint az oroszok lőtték a kivezető utat, ezért lefújta a városvezetés a kimenekítést. Az oroszok szerint ez hazugság. Azt mondják: az ukránok nem engedték el a civil lakosságot, mert élő pajzsként akarják használni őket.
    Volodimir Zelenszkij államfő eközben újra és újra harcra szólítja az ukrán népet. Az elnök szerint nagyon fontos megakadályozni a luhanszkihoz és donyeckihez hasonló újabb népköztársaságok megalakulását.

    Category :

    #heves#harcok#ukrajna#szerte

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up