Sport: Oroszország azt mondja, hogy 2028-ban Európa-bajnokságot szeretne rendezni

  • Hiába rakta ki őket a FIFA és az UEFA is, azért jelezték a szándékukat a labdarúgó-Európa-bajnokság megrendezésére.
    #Sport #Oroszországjelezte #fociEbt
    Hiába rakta ki őket a FIFA és az UEFA is, azért jelezték a szándékukat a labdarúgó-Európa-bajnokság megrendezésére.
    „Különleges katonai műveletnek” nevezett nyílt háborút indított Vlagyimir Putyin Ukrajna ellen. A harcok hetek óta tartanak, az orosz erők több ezer civil életének vetettek véget. Cikksorozatunkban minden fejleményről beszámolunk.
    Oroszország jelezte, hogy érdeklődik a 2028-as futball-Európa-bajnokság megrendezése iránt, és versenybe szállna érte az Nagy-Britanniával és Írországgal, annak ellenére, hogy jelenleg tiltólistán van a nemzetközi labdarúgó-szervezeteknél – írja a The Guardian. A nemzetközi és az európai futballszövetség (FIFA és UEFA) korábban felfüggesztette az orosz klubcsapatok és válogatottak szereplését a nemzetközi sorozatokban az ország Ukrajna elleni inváziója miatt, az Orosz Labdarúgó-szövetség által a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz benyújtott fellebbezés eredményéig.
    Ez azonban nem akadályozta meg a szövetség végrehajtó bizottságát abban, hogy támogassa a 2028-as és 2032-es pályázatot, amelyről a szándéknyilatkozatokat szerdáig lehetett benyújtani.
    Az UEFA egyelőre nem reagált az orosz nyilatkozatra.
    Szerdán Anglia, Észak-Írország, Skócia, Wales és Írország közös szándéknyilatkozatot nyújtott be az Eb megrendezésére. Közös közleményükben rámutattak arra, hogy az öt nemzet 32 ​​csapatos döntőt rendezhet, amennyiben az UEFA megnöveli a csapatok számát a jelenlegi 24-ről. A 2028-as Eb megrendezéséért Törökország is jelentkezett.

    Category :

    #sport#oroszorsz#aacute#azt#mondja#hogy#2028#ban#eur#oacute#pa#bajnoks#szeretne#rendezni

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up