"A Sunderlandi fojtogató" Steven John Grieveson Sorozatgyilkos #DjFlyYTchannel1

  • Steven John Grieveson (született: 1970. december 14.)
    Brit sorozatgyilkos, a Sunderlandi fojtogató néven ismert, aki négy tinédzser fiút gyilkolt meg 1990 és 1994 között az angliai Sunderlandben.
    A Leedsi Koronabíróságon három rendbeli gyilkosságért, Grievesont 1996. február 28-án három életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, azzal az ajánlással, hogy legalább 35 évet töltsön le, mielőtt a belügyminiszter megvizsgálná, hogy jogosult-e a szabadulásra.
    2013 októberében Grieveson megkapta negyedik életfogytiglani börtönbüntetését, a 14 éves Simon Martin 1990-es meggyilkolásáért a Newcastle-i Koronabíróságon.
    Grieveson az angliai East Riding of Yorkshire-ben található, HMP Full Sutton szigorított börtönben raboskodik.
    Grieveson a sunderlandi fojtogató néven vált ismertté annak a városnak köszönhetően, ahol gyilkosságait elkövette, és az általa preferált gyilkossági módszert, a ligatúra-fojtást.
    (Ligatúra fojtogatás – Felfüggesztés nélküli fojtás valamilyen zsinórszerű tárgy, az úgynevezett garrote segítségével)
    1993. november 26-án Grieveson meggyilkolta a 18 éves Thomas Kellyt a sunderlandi Fulwell egy elhagyott fészerben. A testét felgyújtották. 1994. február 4-én meggyilkolta a 15 éves David Hansont a Roker Terrace-en, majd végül meggyilkolta a 15 éves David Grieffet 1994. február 25-én egy elhagyott Fulwell-kertben, mindössze 50 méterre attól a helytől, ahol három hónappal korábban megölte Thomas Kellyt. Mindhárom áldozat a Monkwearmouth Akadémia tanulója vagy egykori diákja volt, és a bűnüldöző szervek, valamint az iskola személyzete és diáktársai körében az volt a gyanú, hogy mindhárom áldozat ismerte gyilkosát – aki valószínűleg maga a Monkwearmouth Akadémia jelenlegi vagy egykori diákja lehetett.
    Grievesont először március 11-én tartóztatták le, azzal a váddal, hogy betörést kíséreltek meg abban a Roker Terrace háztartásban, ahol korábban David Hanson elszenesedett holttestét találták meg.
    Egy kiterjedt nyomozást követően Grievesont 1995 novemberében vádolták meg a három gyilkossággal.
    2000 novemberében Grievesont, aki három életfogytiglani börtönbüntetését töltötte a Full Sutton börtönben , letartóztatták és kihallgatták a 14 éves Simon Martin 1990 májusában történt meggyilkolása miatt, akit a rokeri Gilside House-ban gyilkoltak meg.
    2013. február 11-énelismerte, hogy felelős Martin haláláért, de tagadta, hogy ezt a konkrét gyilkosságot előre megfontolta volna.
    Forrás : Wikipédia
    My Web : dj-fly.lapunk.hu

    Category :

    #quot#a#sunderlandi#fojtogat#oacute#steven#john#grieveson#sorozatgyilkos#djflyytchannel1

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up