Vírushelyzet Európában

  • Koronavírus körképünk következik, itt az M1-en. Először nézzük a világ adatait.
    A járványban fertőzöttek száma ma reggelre több mint a 154 millió 363 ezer fő a világban. A betegség következményében elhunyt több mint 3 millió 227 ezer ember, és több mint 90 millió 918 ezer fő már felgyógyult a járvány okozta megbetegedésből.
    Ma Romániába, Ukrajnába és az Egyesült Királyságba kapcsolunk.
    Romániában szerda reggel térhettek vissza az iskolákba a diákok az egy hónapig tartó tavaszi vakáció után. A járványhelyzet enyhülésének köszönhetően az országban nincs több piros zónás megye, így a diákok egy része ismét személyesen vehet részt a tanórákon. Kolozsváron a járványgörbe 1 ezrelék fölötti adatokat mutat, így ma csak az elemi iskolások kezdik el személyes jelenléttel a tanulást. A kincses városból Birtalan Albert jelentkezik.
    Ukrajnával folytatjuk, ahol a pravoszláv húsvét miatt az elmúlt napokban jelentősen lassult az oltási kampány. A járványügyi adatok azonban tovább javultak, és úgy tűnik, egyelőre nincs szükség újabb korlátozások bevezetésére az országban. K. Debreceni Mihályt kérdezzük a részletekről.
    Nagy-Britanniában meghaladta az 50 milliót a koronavírus ellen beadott első és második oltási dózisok együttes száma. Az oltási program előrehaladása és a járványügyi mutatók folyamatos javulása a korlátozások jelentős enyhítéséhez vezethet. Kapcsoljuk Kertész Róbertet Londonból!

    Category :

    #v#iacute#rushelyzet#eur#oacute#aacute#ban

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up