Esterházy Péter: Utazás a tizenhatos mélyére // Hangoskönyv EP születésének 70. évfordulójára

  • A Petőfi Irodalmi Múzeum ezer szállal kötődött és kötődik Esterházy Péterhez, mind a Digitális Irodalmi Akadémia, mind a korábbi programok, mind a munkatársak személyes kapcsolatai révén, ezért még egy karantén előtti időszámításban elkezdtünk gondolkozni azon, mivel emlékezhetnénk meg a közben már mindannyiunkat bezártságban érő 70. születésnapról.
    Végül úgy döntöttünk, hogy választunk egy művet és közösen felolvassuk, az elejétől a végéig. Ugyan nem vagyunk profi színészek, de a szív segédigéit nem felejtve reméljük, élvezhető lett a végeredmény, amit szeretnénk célzottan a Vakok és Gyengénlátók Szövetsége számára is elérhetővé tenni.
    Igyekeztünk a PIM minden tárából és osztályáról elsősorban olyanokat felkérni, akik ismerték, találkoztak, dolgoztak vele a korábbi években. Felkérésünkre 39 múzeumi kolléga, kézirat- és művészeti táros, múzeumpedagógus, irodalom-és művészettörténész vállalkozott, hogy egy-egy hosszabb-rövidebb részt felolvasva részt vesz ebben a rendhagyó emlékhagyásban.
    Külön köszönjük Esterházy Gitta és a család hozzájárulását!
    Hallgassátok olyan jó kedvvel, mint ahogy mi készítettük! :)
    Esterházy Péter: Utazás a tizenhatos mélyére
    Hangoskönyv EP születésének 70. évfordulójára
    Felolvassák a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársai
    A megszólalás sorrendjében: Wirth Imre, E. Csorba Csilla, Helmich Katalin, Erlitz János, Pádár Eszter, Kiss Borbála, Bánki Zsolt, Cséve Anna, Kelevéz Ágnes, Lukács Ágota, Zeke Zsuzsanna, Kalla Zsuzsa, Sóki Diána, Molnár Eszter, Szilágyi Judit, Sipos Ferenc, Nagyvári Ildikó, Németh Mária, Radics Péter, Szlabóczky Mercédesz, H. Bagó Ilona, Dauner Orsolya, Czékmány Anna, Komáromi Csaba, Sidó Anna, Hegyi Katalin, Benedek Anna, Kemény Aranka, Kovács Ida, Varga Katalin, Borbás Andrea, Nagy Réka, Zöllner Anna, Mészáros Zsolt, Mészáros Tibor, Sulyok Bernadett, Tétényi Csaba, Asztalos Emese, Török Dalma
    Szerkesztők: Pádár Eszter, Wirth Imre
    Digitális munka: Kemény Aranka, Pádár Eszter, Szabó Attila
    Fejezetek:
    00:00:00 1.Fejezet
    01:56:18 2.Fejezet
    03:04:19 3.Fejezet
    03:56:40 4.Fejezet
    04:44:09 5.Fejezet
    Budapest, 2020. április

    Category :

    #esterh#aacute#zy#p#eacute#ter#utaz#tizenhatos#ly#hangosk#ouml#nyv#ep#sz#uuml#nek#70#vfordul#oacute#ra

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up