Sertés. Részlet az Uralom/Dominion c. dokumentum filmből.

  • Pár hete a 79. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron készítettünk egy pár képet és egy felvételt egy sertés anyáról és kicsinyeiről, akiket egy ellető kalodába zárva állítottak ki a "nagyközönség" számára. Csodálták, körbe járták, örültek az emberek annak, milyen szépen, nyugodtan pihennek, és annak milyen meleg és tiszta környezetben élhet az anyakoca a kicsinyeivel. Csak pár részlet erről: több mint 4 hétig zárják be a kocát egy ilyen kalodába. Mivel mozogni nincs lehetősége, izomsorvadás következtében felállni is alig tud. 2 év alatt négyszer éli át ezt a ciklust, és mivel utána túl kimerült, leölésre kerül.
    Ezen túl most bemutatjuk a pontos technologiáját a sertés tenyésztésnek, amivel a legmodernebb gazdaságok büszkélkednek. Bár a felvételek nem Magyarországon készültek, hanem egy iparilag és gazdaságilag sokkal fejletebb országban, a sertések "gyártási" technologiája hasonló. De azért el tudjuk képzelni, hogy országunkban ennél jobban bánnak velük?
    Mindez nem egy másik világban történik. Mindez nem csak más országokban történik. Mindez megtörténik tőled akár csak néhány kilométerre.
    Nem látod, mert érdekek fűződnek az elrejtéséhez. Nem hallod, mert érdekek fűződnek az elhallgatásához. Nem tudatosítod, mert érdekek fűződnek a tudat kiirtásához.
    Ez történik a sertésekkel, ezekkel az okos, érző, értő állatokkal. Tárgyakként kezelik őket? Nem. Rosszabb. A tárgyaiddal sem bánsz így, mint ahogyan velük teszik. Ha fogyasztóvá válsz, ezt támogatod. Nem nehéz váltani. Az a nehéz, ha felébred a tudatod és mégsem váltasz."

    Category :

    #sert#eacute#r#szlet#az#uralom#dominion#dokumentum#filmbő

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up