A kutya mint indikátor faj! (Részlet az Uralom/Dominion c. dokumentum filmből)

  • A kutya felhasználási területei: ruházat, élelmiszer, háziállat, tudományos kísérletek, szórakoztatás.
    Vegán oldalakon a kutyákról kevesebb szó esik, elsősorban azért, mert az állatvédők hasonlóan viszonyulnak hozzájuk, mint a vegán szemléletű emberek, így a vegán állatvédők ebben biztosan számíthatnak más állatvédők szimpátiájára és segítségére is!
    A kutya az "ember legjobb barátja" címet, szinte mindenhol birtokolja, és mégis nap mint nap az ember cserbenhagyja őt. De abba már kevesebben gondolnak bele, hogy a kutyákkal való bánásmód indikátorként is szolgálhat arra, hogy miként bánhatnak a haszonállatokkal egy adott országban vagy társadalomban. Hogy lehet a kutyákat "indikátor fajként" is használni? Ha megnézzük mikre képesek a kutyákkal a profit érdekében, csak simán bele kell gondolni, akkor mit tehetnek a többi haszonállattal, akikkel még ennyit sem tudnak törődni az állatvédők, mert nincsenek szem előtt, vagy mert épp húsuk az emberek mindennapi jólétének elengedhetetlenen része lett.
    Az alábbi részlet Uralom (Dominion) c. vegán szemléletű dokumentumfilmből származik, és bemutatja a kutyák sanyarú sorsát, Ázsiában (kevésbé szokványos) és Ausztráliában, amely földrészt és országot az állatvédelem és a veganizmus egyik fellegváraként tartanak számon egyesek. Ha Ausztráliában nem képesek megvédeni jobban a kutyákat, milyen lehet a többi haszonállat sorsa a nyugati világban, az úgynevezett jóléti társadalomban?
    És vegezetül, ez alapján próbáljuk belőni, hogy az ami ma Magyarországon folyik kutyákkal szolgálhat-e bármilyen információval arról, miként bánnak a magyar haszonállatokkal? Kevesebb jelenjen meg

    Category :

    #a#kutya#mint#indik#aacute#tor#faj#r#eacute#szlet#az#uralom#dominion#dokumentum#filmbő

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up