Nikola Tesla mint médium? (Az igazság percei) [Dokumentumfilm]

  • A fiatal Tesla „szervizmérnökként” bejárta Európát; mielőtt 1884-ben áthajózott volna Amerikába. Előtte a párizsi Edison Társaságnál volt alkalmazott; de az európai lehetőségei beszűkültek, ezért Amerikában, személyesen Edisonnal akart dolgozni.[5]
    Tesla Edison legszorgalmasabb munkatársa volt, de „nem ismerte az amerikai humort”. Ami alatt azt kell érteni, hogy Edison az egyenáramú gépek fejlesztése után nem fizette ki Teslának a tréfából felajánlott ötvenezer dolláros munkadíjat. Tesla a pénzügyi viták miatt elhagyta Edisont, és váltakozó áramú rendszerének találmányi jogát eladta George Westinghouse-nak. Az úgynevezett „áramok harca” során a gyakorlatban is bebizonyosodott, hogy Tesla váltakozóáramú rendszerének és gépeinek használata előnyösebb az egyenáramúaknál. Ma már az egy-, illetve többfázisú váltakozóáramú elektromos rendszert és az indukciós motort az ipari és háztartási eszközökben világszerte alkalmazzák. Nem beszélve arról, hogy az áramfejlesztőnek a fogyasztó közelében kellett lennie a vezetéken kis feszültségen fellépő nagy veszteségek miatt. Végül még a villamosszékben sem alkalmazták. Ezután Colorado Springsben saját laboratóriumában dolgozott tovább az elektromos energia és információ vezeték nélküli továbbításán.[6] Edison – nem ritkán – nemtelen propagandahadjáratot folytatott a váltakozó áram lejáratására, sikertelenül. Még életveszélyességével is példálózott kisebb-nagyobb állatok kísérleti elpusztításának naturális bemutatásával.
    Tesla kísérletekre alapozott gravitációs elméletének (Dynamic Theory of Gravity) birtokában élesen kritizálta Einstein relativitáselméletét, annak is elsősorban a szerinte logikailag hibás alapfeltevéseit
    Forrás: FilmUaGroup
    A History Hunter a főcímeken túlmutató információkat nyújt. Nézzen magas színvonalú dokumentumfilmeket több műsorszolgáltatóktól és nemzetközi produkciós vállalatoktól. Találkozzon érdekes emberekkel, utazzon el távoli országokba, nézzen utána a mindennapi élet bonyolultságának, és mélyebben ismerje meg az aktuális eseményeket és a globális eseményeket. Iratkozz fel és fedezd fel a körülötted lévő világot az összes nemzetközi műsorszolgáltató, a History Hunter (HH) dokumentumfilmjével.
    Szeretnék egy kis segítséget kérni. Neked csupán egy pár kattintásos kis szívesség, nekem viszont hatalmas segítség. Kérlek, iratkozz fel a Youtube csatornámra!
    #NikolaTesla #Tesla #Dokumentumfilm

    Category :

    #nikola#tesla#mint#eacute#dium#az#igazs#aacute#percei#dokumentumfilm

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up