• Európa zár - nincs olyan ország, ahol ne lenne szükség korlátozásokra a koronavírus terjedése miatt. A különbség csak a helyzet és az intézkedések súlyosságában van. Nyugat felől haladva lássunk egy helyzetképet:
    - Angliában csütörtökön kezdődött a négyhetes részleges zárlat, a létfontosságú üzletek vannak csak nyitva, az emberek többsége otthonról dolgozik.
    - Spanyolországban tavasszal is szigorú korlátozásokra volt szükség, és így van ez most is: több tartomány is bezárkózik, Katalóniában 15 napig tartó belépési tilalmat vezettek be. Ezen kívül több térségben bezártak a vendéglátóhelyek is.
    - Franciaországban egy hete érvényben van a lakhelyelhagyási tilalom, csak a legszükségesebb ügyek intézése miatt lehet kimozdulni a lakásokból.
    - Olaszországban az általános éjszakai kijárási tilalom mellett a legsúlyosabban fertőzött régiókban a napközbeni mozgást is korlátozzák, a területek határát be- és kilépésnél is csak engedéllyel lehet átlépni.
    - Németországban kedd óta van részleges zárlat, leállt az idegenforgalom és a vendéglátás, és korlátozzák a szabadidős, valamint a kulturális tevékenységeket.
    - Ausztriában is van éjszakai kijárási tilalom, és ott sem lehet csoportosulni nyilvános helyeken.
    - Lengyelországban mától bezárnak a kulturális intézmények és a bevásárlóközpontok, hétfőtől pedig távoktatásra térnek át az iskolák alsó tagozatai, elsőtől harmadik osztályig.
    - Csehországban november 20-ig szükségállapot van érvényben, korlátozzák a kiskereskedelmet, a szolgáltatások egész sorát, és a szabad mozgást.
    - Romániában is nagyon gyorsan terjed a járvány, ezért hétfőtől a lakáson kívül mindenhol kötelező lesz a maszkviselés, és éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el.
    - Szerbiában betiltották az öt fősnél nagyobb létszámú összejöveteleket, és a jövő héten háromnapos iskolai szünet is lesz a járvány terjedésének lassítása érdekében.
    - És Görögországban is zárnak az iskolák, egyelőre a középfokú oktatási intézmények tanulóinak kell otthon maradni, és szinte az összes felnőttnek is. A kijárási korlátozások alóli felmentést SMS-ben kapják meg az arra jogosultak. Az országot - a fertőzöttség mértékétől függően - négy zónára osztják: a legfertőzöttebb térségek vörös zóna alá kerülnek.

    Category :

    #eur#oacute#pa#aacute

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up