Széllel szemben - dokumentumfilm Márai Sándorról

  • A Márai-film bemutatásának 3. évfordulója alkalmából a KrálikTV is közzzéteszi e kivételes alkotást köszönhetően Ondová Reiter Flóra projektmenedzsernek. A film a HUSK CBC projektcsalád keretén belül jött létre a Márai örökségét őrző budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum és Kassa, Európa Kulturális Fővárosa (2013) jóvoltából. Flóra elmondása szerint ez a film azóta is egyedi és Márai Sándorról se szlovák produkció, se szlovák-magyar koprodukció nem készült.
    A Széllel szemben című magyar-szlovák koprodukció Enyedi Ildikó és Martin Štelbaský filmrendezők közös munkájának a gyümölcse. A film 53 percben mutatja be Márai Sándor életét, szülőföldjét, otthonait, gondolatait és ragaszkodását a magyarságához, Kassához.
    A nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel a kassai bemutatót Budapesten is megismételték, nem véletlenül a Szabadság napján köszönhetően Mészáros Tibornak, a projekt kurátorának, a Petőfi Irodalmi Múzeum munkatársának, akit 1988 óta Márai-kutatóként is ismer a szakma és a közvélemény.
    Nézzék meg a filmet, érdemes!

    Category :

    #sz#eacute#llel#szemben#dokumentumfilm#m#aacute#rai#s#ndorr#oacute

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up