Soha nem látott szigorítások jönnek

  • Még egyszer, nézzük, hogyan változik az életünk holnap éjféltől, tehát szerda 0 órától.
    Este 8 óra és hajnal 5 között teljes kijárási tilalom lép életbe; Nyolcra mindenkinek haza kell érnie, ez alól kivétel, ha valaki dolgozik, munkába megy, vagy munkából hazafelé tart.
    A bölcsődék, óvodák, általános iskolák NYITVA maradnak, de a középiskolák digitális oktatásra állnak át és a felsőoktatás is online történik.
    Az éttermek bezárnak - kivéve az üzemi étkezdék! Házhoz szállításra lesz lehetőség.
    Az üzletek és a szolgáltatók, például fodrászatok este 7-kor bezárnak. Nem is lehetne sokkal tovább vásárolni, mert 8-ra haza kell érni!!
    A szállodák csak üzleti célból érkezett vendégeket fogadhatnak, turistákat nem.
    Minden gyülekezés tilos. Családi összejöveteleken, magánrendezvényeken legfeljebb tízen vehetnek részt. Esküvőket csak lakodalom nélkül lehet megtartani, temetéseken maximum 50 fő lehet.
    A sporteseményekre nézők nem mehetnek be, tehát zárt kapus lesz csütörtökön az év legfontosabb válogatott meccse, az Izland elleni Eb-pótselejtező. És a Fradi-Barcelona meccs is december elején - ha csoda nem történik.
    Az edzőtermek, uszodák, múzeumok, színházak, mozik bezárnak.
    Szabadtéren egyedül lehet sportolni, túrázni, futni, kerékpározni, de az amatőr csapatsport tilos!
    Ezek derültek ki a kormányfő internetes videójából. Nyilván a részletekkel kapcsolatban rengeteg kérdés felmerül - akkor lehet ezekre választ adni, amikor megjelenik a pontos kormányrendelet.

    Category :

    #soha#nem#aacute#tott#szigor#iacute#sok#ouml#nnek

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up