Vírushelyzet Európában

  • Még mindig naponta több száz, koronavírussal fertőzött beteg kerül kórházba Franciaországban, ahol tíz napja vezettek be országos karantént. A szakemberek szerint a járvány második hulláma november közepén tetőzik, de a fertőzés terjedésének ütemét a jelek szerint sikerült némiképp mérsékelni. Az egészségügyre azonban így is hatalmas nyomás nehezedik.
    Romániában tegnap életbe lépett az éjszakai kijárási tilalom, amely 23 óra és hajnali 5 óra között nem lehet az utcán tartózkodni. Betiltották a társas összejöveteleket és korlátozták az üzletek nyitva tartását is.
    Ukrajnában sem lassul a járvány. Az új megbetegedések száma gyakran átlépi a 10 ezret és már az államfő is koronavírusos. Az egészségügyi intézmények is egyre nehezebben bírják a terhelést, ezért ott is jönnek a szigorítások. Kárpátalján is egyre több a beteg, a fertőzöttek egy részét már csak a sebészeti osztályokon tudják elhelyezni.
    Ausztriában éppen egy hete léptek életbe a szigorítások.
    Ott is a legfontosabb az éjszakai kijárási tilalom, igaz, ott este 8-tól reggel 6-ig tart. Az üzletek nyitva vannak, de az éttermek csak kiszállítást vállalhatnak, az óvodák és az iskolák alsóbb évfolyamai működnek, a profi sport kivételével azonban minden rendezvény leállt. Sebastian Kurz kancellárnak is azért kellett lépnie, mert hamarosan megtelhetnek az intenzív osztályok.
    Alig van már olyan uniós tagállam, ahol nincs teljes vagy részleges kijárási tilalom éjszakánként. A portugál kormány is meglépte ezt: ott tegnaptól az ország nagy részén érvényes a korlátozás, sőt a következő két hétvégén délután 1-től hajnali 5-ig mindenkinek otthon kell maradnia

    Category :

    #v#iacute#rushelyzet#eur#oacute#aacute#ban

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up