TÚLÉLNI ALASZKÁT - HAMAROSAN

  • FŐSZEREPLŐK: NYOLC EXTRÉM TÚRÁZÓ ÉS KALANDOR
    HELYSZÍN: ALASZKA LEGTÁVOLABBI LAKATLAN VADONJAI
    FELSZERELÉS: CSAK, AMI A HÁTIZSÁKBAN ELFÉR
    CÉL: TELJESÍTENI AZ 5000 KM-ES TÁVOT ÉS ÉLETBEN MARADNI
    A National Geographic Channel bemutatja:
    TÚLÉLNI ALASZKÁT
    „Se karóra. Se GPS. Se telefon. Semmi. Csak a tudásod és az a kevés holmi, ami a hátizsákodban elfér. Ilyen feltételekkel kell ezt megcsinálni."
    --Tyler, a túlélőverseny egyik résztvevője
    Náluk keményebb terepi túlélőművészeket nem találni Alaszkában. Nyolc férfi, akik sarkvidéki körülmények között, a modern civilizáció eszközei nélkül kísérlik meg legyőzni a természet és a Nat Geo által eléjük gördített akadályokat... A National Geographic Channel Túlélni Alaszkát című új sorozata egy tíz etapos szélsőséges túlélőverseny résztvevőit követi nyomon a brutális és életveszélyes alaszkai terepen. Az egyes szakaszok elején kisrepülőgéppel viszik el őket a rajthoz, ahonnan 72 óra alatt kell eljutniuk a célként megjelölt hegyhez, tóhoz vagy tengerpart-szakaszhoz. Útjuk sziklás gerincek tetején, vad gleccservölgyek mélyén és sűrű bozótosokban vezet, ellenségeik listáján pedig az éhség, a zord időjárás, a zuhatagos folyók és a vadállatok egyaránt ott szerepelnek.
    Willi, a verseny egyik résztvevője: „Számtalan nagy hegyet meghódítottam már, a világ valamennyi kontinensén másztam. Hat Everest-expedíción vettem részt, és a társaim is hasonló kalandokon vannak túl. Mi bizonyos szempontból kilógunk a normális, modern civilizált emberi lények közül. Mi a múlt mementói vagyunk. Mert számunkra a modern életforma nem elegendő a határaink megtapasztalásához."
    A sorozat nyolc túlélője a Föld néhány legvadabb, legellenségesebb, legbarátságtalanabb vidékén igyekszik célba jutni -- modern kütyük helyett olyan ősi, mélyben gyökerező ismeretek segítségével, melyeket régen élt generációk hosszú sora halmozott fel és adott tova az utókor számára. Annak idején a hőskorszakban a National Geographic első felfedezői is efféle képességeknek köszönhették eredményeiket -- melyekért a legfőbb jutalom az volt, hogy elmondhatták, hogy legyőzték az Anyatermészet által az ember elé gördíthető akadályok legnagyobbjait.

    Category :

    #t#uacute#l#eacute#lni#alaszk#aacute#hamarosan

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up