Vírushelyzet Európában

  • Nézzünk néhány környező országot, hogy hol tart a koronavírus-járvány.
    Ukrajnában tovább gyorsult a vírus terjedése. Egy nap alatt több mint 12 ezer 500 új fertőzöttet regisztráltak, és csaknem kétszázan haltak meg a betegségben. Életbe lépett a kormány által elrendelt hétvégi karantén: az élelmiszerboltokon, a gyógyszertárakon, illetve a tömegközlekedésen kívül semmi sem működhet. Közben több egészségügyi intézményben drámai a helyzet: az egyik ukrajnai kórházban felváltva lélegeztetik a betegeket, mert nincs elég orvosi oxigén. Részletek Kárpátaljáról K. Debreceni Mihálytól.
    Szlovákiában holnaptól a kormány enyhíti a korlátozásokat.
    Több kulturális intézményt is megnyitnak, igaz, csak létszám korlátozásokkal. Így holnaptól a színházak és a mozik is nyitva lehetnek, emellett kinyithatnak az uszodák is. Az éttermek viszont továbbra is zárva maradnak. Emellett hétfőtől szúrópróbaszerű ellenőrzést vezet be Szlovákia a határain. Részletek Pozsonyból Bartal Tímeától.
    Közben Olaszországban egyre súlyosabb a helyzetKét újabb tartományokban rendeltek el egész napos kijárási tilalmat, miután Campaniában és Toszkánában is megugrott a fertőzöttek száma. Így összesen már nyolc olyan tartomány van az országban, amelyet kiemelten járványveszélyesnek minősítettek. Sok helyen gondot okoz az orvosi oxigén hiánya is. Több helyen is parkolókban tesztelik az embereket. Részletek Rómából Sárközy Júliától.
    Ausztriában szinte mindenki a keddtől kezdődő, tavaszihoz hasonló lezárásra készül. A december 6-ig hatályban lévő intézkedéssel a bécsi kormánynak a többi között az a célja, hogy megmentsék a karácsonyi időszakot.
    Németországban már két hete tartanak a szigorítások. A kormány szerint a mostani járvány a II. világháború utáni német történelem legnagyobb katasztrófája.
    A francia belügyminiszter pedig a valamelyest javuló adatok ellenére arra szólította fel az embereket, hogy még ne tervezzen senki karácsonyi utazást.

    Category :

    #v#iacute#rushelyzet#eur#oacute#aacute#ban

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up