Vírushelyzet Európában

  • Már majdnem 57 millió ember kapta el a fertőzést, a halálos áldozatok száma pedig meghaladta az 1 millió 360 ezer főt a világon. Az országok fertőzöttségi sorrendjében sincs változás. Eszerint az Egyesült Államokban van a legtöbb koronavírusos beteg, itt már közelít a 12 millióhoz a fertőzöttek száma. Az USA-t India, Brazília és Franciaország követi a sorban. És közben nagyon sokan meg is gyógyultak már, több mint 36 és fél millióan. Ezek tehát a friss ma reggeli, összesített világadatok.
    Most tudósítóink következnek az aktualitásokkal Európa nagyvárosaiból: Romániából, Írországból, illetve Ausztriából.
    Első helyszínünk Románia, ahol ismét tízezer fölött van a fertőzöttek napi esetszáma. Újabb városokat helyeztek vesztegzár alá, de a hatóságok már azt remélik: sikerült megállítani a járvány gyorsulását. Közben a Covid-kórházakban már az orvostanhallgatókat is bevetik.
    Románia után a Zöld Szigetre látogatunk el. Írországban már több mint egy hónapja, hogy elrendelték a legmagasabb koronavírus-járvánnyal szembeni készültséget. A fertőzésszám eddig jó ütemben csökkent, de a tendencia most megállt. Az orvosok egyelőre az okokat keresik, míg közben a lakosság aggódik, hogy mi lesz a karácsony előttre tervezett újranyitással.
    A szomszédos Ausztriával folytatjuk, ahol a világon a legmagasabb volt a fertőzöttek száma az elmúlt napokban, a népesség arányát tekintve. Most pedig egy újabb negatív jelenség ütötte fel a fejét. Robbanásszerűen megnőtt ugyanis a koronavírus okozta halálesetek száma az osztrák idősotthonokban és ápolási intézményekben. Az idősotthonokban regisztrált Covid-áldozatok több mint fele az elmúlt negyven napban vesztette életét. A járvány kitörése óta egyébként szerdán először haladta meg a százat a halálos áldozatok napi száma Ausztriában.

    Category :

    #v#iacute#rushelyzet#eur#oacute#aacute#ban

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up