Vírushelyzet Európában

  • Kezdődnek az újabb lezárások Európában - néhány országban ez már a harmadik hullám.
    Hollandiában, Belgiumban, Csehországban és például London környékén is romlik a helyzet, ezért kell lépniük a kormányoknak.
    Németországban pedig még a második hullámot sem tudták megfékezni, így holnaptól életbe lép a teljes zárlat. Annyi jó hír azért van, hogy az európai gyógyszerügynökség a tervezettnél korábban, akár már jövő héten dönthet az amerikai-német vakcina engedélyéről. Jó esetben karácsonykor indulhat a tömeges oltás az Unióban.
    Holnaptól a legmagasabb szintű intézkedések lépnek életbe Londonban és a brit fővárossal szomszédos megyékben. Nagyjából 9 millió embert érint az újabb szigorítás.
    Bezárnak a szórakozóhelyek, a pubok, a kulturális intézmények, a szállodák és a turista látványosságok. Az éttermek csak elvitelre vehetnek fel rendelést. Zárt helyen nem találkozhatnak egymással olyanok, akik nem egy háztartásban élnek, sőt a szabadban is maximum hat ember tartózkodhat egyszerre együtt. December elején enyhítették a korlátozásokat Anglia egy részén, de újra robbanásszerűen nő az új fertőzöttek száma.
    A tömeges tesztelés, és a legfertőzöttebb területek részleges lezárása sem segített Dániában, így ott is újabb korlátozásokat vezetnek be. Holnaptól minden beltéri eseményt elhalasztanak januárra. A 10 évesnél idősebb diákok már nem mennek iskolába, hanem áttérnek a digitális oktatásra. És bezárnak az éttermek, a bárok, valamint az edzőtermek is.
    Mától enyhítették a járványügyi intézkedéseket Franciaországban.
    Feloldották például az október végén bevezetett országos karantént. Helyette éjszakai kijárási tilalmat vezettek be. A december 15-dikétől érvényes enyhítést már hetekkel ezelőtt bejelentette a francia kormány. A vártnál azonban lassabb ütemben csökken a fertőzöttek száma, ezért több területen későbbre halasztották a nyitást. A színházak és a mozik továbbra is zárva maradnak, csakúgy, mint a bárok és az éttermek.
    Ez a karácsony nagyon nem olyan lesz, mint amilyennek megszoktuk. Ezt kiemelten érzik azok a magyarok, akik külföldön élnek és nem tudnak hazajönni az ünnepekre. És azok, akik itthon élnek és nem tudnak hozzájuk hazajönni a szeretteik. Marad a telefon, az internet és a remény, hogy egyszer csak jobb lesz.

    Category :

    #v#iacute#rushelyzet#eur#oacute#aacute#ban

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up