Vírushelyzet Európában

  • Koronavírus-körképünk következik itt az M1-en.
    Először nézzük a világadatokat:
    A fertőzöttek száma közelít a 91 millióhoz, de több mint 50 millióan már felépültek a betegségből és csaknem 2 millióan hunytak el a betegség szövődményeiben.
    Most pedig nézzük az európai helyzetet. Ma Olaszországba, Nagy-Britanniába, és Ukrajnába kapcsolunk.
    Olaszországban kezdünk, ahol az Európai Unióban eddig a legtöbb oltást adták be, hétfő estig több mint 700 ezer dózist. Egyes régiók ki is fogytak a vakcinából. Az amerikai Moderna első szállítmányát Rómába is kedden várják, miközben a miniszterelnök bejelentette, hogy a járvány újabb hulláma várható.
    Angliában hétfőn megnyíltak a koronavírus elleni oltások tömeges beadására kialakított központok. Boris Johnson azt mondta, hogy közelít a 2,5 millióhoz az Egyesült Királyságban eddig beadott oltások száma.
    Ukrajna a mai utolsó állomásunk. A január 24-i szigorított karantén miatt türelemre intik az ukránokat keleti szomszédunk egészségügyi hatóságai. Bár a koronavírusos napi esetszámok közel másfél hónapja csökkenő tendenciát mutatnak, a hatóságok szerint a pravoszláv ünnepeket követően, vélhetően több lesz az új fertőzött. Szerintük ezért van szükség most a szigorításokra.

    Category :

    #v#iacute#rushelyzet#eur#oacute#aacute#ban

    0 Comments and 0 replies
arrow_drop_up